Mesilasteraapia taru

Eelmise hooaja lõpus tekkis mul selline tahtmine et oleks vaja mesilasteraapia maja. Käisime suvel Anija mõisas mesinduspäeval ja sinna oli üks selline just tehtud. Tundus veidi utoopiline, sest ma arvasin et keegi minu mõttega kaasa ei tule. Aga võta näpust- väga vastu ka ei oldud.

Mesilasteraapia taru- nii kutsun seda mina, käis ise kokku nagu lego: seinad, uks, aken, katus ja põrand. Kahe päevaga sai see tehtud. Väike nunnu armas majake! Sisse plaanisin esialgu kaks peret elama panna, ikka lamavtarudesse. Kuna materjali oli siis tegin taru sisemused ise valmis, jätsin peale ruumi ka magasini panekuks. Pealmine ja maja sisse jääv külg said võrgust, et taru lõhn maksmaalselt leviks. Õnneks jõudis kätte puhkus ja sain valmis teha karkassi lavatsile. Mulle meeldib oma asju ikka ise teha, nii ka sellega, sain oma healt partnerilt Kaskna puidult laudu ja prusse, tegin nii kuidas oskasin ja vaatasin veidi ka googleis ringi. Pealmised lavatsi lauad on vahedega, nagu voodi põhi, selle saan kokku keerata et peredele ligi pääseda. Külgmised võrgust seinad on kaetud pambusest kardinaga mida saab vajadusel ülesse tõmmata, et mesilasi lähemalt näha. Lavatsit katab Emumäe poest soetatud kodumaine käsitöö kaltsuvaip. Mesilased saavad tarusse seina sisse tehtud lennuavade kaudu.

Mesilasteraapia taru on mõeldud eelkõige lõõgastumis kohana- lavatsi all askeldavad paarkümmend tuhat, suvel isegi sada tuhat, mesilinnukest. Nende tekitatav vibratsioon, sumin ja lõhn mõjuvad hästi nii vaimsele kui füüsilisele tervisele. See taru lõhna kombinatsioon taruvaigust, õietolmust ja meest on lihtsalt, nagu Eve ütleks, it´s priceless. Tihe ja pidev töösumin on kõrvale nii meeldiv kuulata, vahel mõni linnuke pahandab veidi, siis on nii huvitav mõelda et mis teda häirida võis. Kui uks liiga kõvasti kinni tõmmata siis kostub perelt korraks ärritunud sumin mis kiiresti leebub.

Kirjanduse andmetel leevendab mesilasteraapia majakeses lesimine, või lausa magamine, füüsilisi hädasid: kõrge või madal vererõhk, parandab immuunsust ja närvisüsteemi, puhastab hingamisteid ning parandab südametööd. Selleks et tarus õigest temperatuuri hoida ja niiskust väljutada töötavad mesilased koguaeg oma tiivakestega, tekitades mikrovibratsiooni. Monotoomne sumin mille nad tekivad on kui omaette meditasioon.

Selle suve suur projekt sai puhkuse lõpuks valmis. Veetsime mesilasteraapia tarus päris mitu ööd. Koit esimene kord küll väga rahulikult ei maganud kuna tundus et iga hetk võib mõni mesilinnuke välja tulla ja teda nõelata, aga tegelikult on kõik mesilased kenasti oma pesas ja välja ei saa. Minu uus kõige lemmikum koht. Loodan et ka taru püsielanikud on selles õnnelikud. Jälgides nende lendu tundub et nii see on!

Kommenteeri

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Scroll to Top